Zomer!

Zomer!

Ook al hebben we reeds zomerse temperaturen achter de rug, de astronomische zomer begint VANDAAG en om precies te zijn om 16u57.

De tijd van het jaar waar veel mensen naar uitkijken: terrasjes, vakantie, exotische bestemmingen, plonsen in het water, iedereen gemoedelijker, vakantiegeld,…

 

Tijdens deze periode van het jaar willen we vooral genieten, van al het moois dat rondom ons groeit, beweegt, bevindt,… LEEFT!

 

Onze tuinen worden dan ook een belangrijkere plek om in te vertoeven en te genieten! We zoeken vaak een plek in de schaduw om tot rust te komen; hiervoor zijn bomen de ideale parasols die de natuur te bieden heeft.

 

Wat is er meer betoverend dan een weelderige tuin, waar kleurrijke bloesems de frisgroene canvas opluisteren en zowel spanning als ontspanning tovert uit de hoed van Pomona (Godin van fruitbomen, tuinen en boomgaarden).

 

Een zwoele zomerbries door de haren gaat gepaard met het ritselen van hoge siergrassen en zoemen van de enkele hommel of honingbij.

Vleermuizen die tijdens het nuttigen van een digestief al fladderend de bloedzuigende insecten uit de lucht vangen, krekels die tjirpen en de uil die in de verte roept.

 

Nachtvlinders (motten= maakt hun niet populair terwijl ze zooooo belangrijk zijn voor vruchtzetting) op zoek naar nectar,…

Goede plantencombinaties bestaan uit variaties van texturen, vormen, kleuren, en niet te vergeten…

 

GEUREN! OLFACTORISCHE ontdekkingen staan je te wachten!

Wie geniet er niet van een heerlijk geurend boeketje bloemen of planten ?

 -  - 

Lavandula ang. 'Hidcote'         - Wisteria macr. 'Blue Moon'    - Buddleja d. 'Black Knight'